Afwerking

Lakken
Wanneer kiest u voor een lak? Wanneer voor een olie of olie hardwax? Die keuze heeft vooral te maken met de houtsoort en uw eigen smaak.

Zeer grote keuze
Onze specialisten hebben voor u diverse soorten lakken. Van traditionele hoogglans- tot zeer matte lak.

Hardwax
Er zijn mensen die een minder goede ervaring hebben met een wasvloer. Een vettige uitstraling. Een nogal aanwezige geur. En witte vlekken nadat er met water werd gemorst. Deze nadelen zijn met de komst van olie hardwax verleden tijd.

Vloerolie
Momenteel wordt vaak gekozen voor vloerolie als afwerking van een houten vloer. Vloerolie geeft een natuurlijke ‘look’ aan het hout.

Het gebruik van gekleurde vloerolie is een trend van de laatste jaren. Deze geeft uw vloer een geheel andere uitstraling.

Een groot voordeel van vloerolie is, dat het periodieke onderhoud plaatselijk kan worden gedaan. Dat wil zeggen: alleen op de plekken waar de vloer intensief wordt belopen. De kamer hoeft dus niet leeg.

Het onderhoud dient echter wel wat vaker te worden uitgevoerd. Krassen kunnen met staalwol en onderhoudsolie verwijderd worden.

Reiniging
Dagelijks kan de vloer gestofzuigd of gewist worden. Tegenwoordig kan ook een geoliede vloer vochtig gereinigd worden, maar dan wel met een zeep voor geoliede vloeren. Pas wel op voor overmatig watergebruik.

RRT Vloeren